Гран-Прі Фестивалю «Кулінарна скарбниця» здобула команда Черніговаhttp://www.chernigiv-rada.gov.ua За результатами конкурсів Міжнародного фестивалю "Кулінарна Скарбниця", що проходив днями в обласному центрі, збірна команда міста Чернігова отримала найвищу нагороду фестивалю – Кубок Гран-Прі.
Всі учасники фестивалю нагороджені медалями, дипломами та цінними подарунками, які вручала заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус. За активну участь в конкурсах та високу майстерність команду ТОВ «Айтек Україна» нагороджено Кубком міського голови, який вручив перший заступник Чернігівського міського голови Олег Білоусов. Учасники цієї команди здобули 5 срібних та 1 бронзову медаль.
В номінації «Кухар» (командна форма участі) золоті медалі отримали Котеленець Олександр Віталійович (ПП «Альянс-приват» кафе «Мама міа»), Іскра Денис Геннадійович (ПП «Альянс-приват» кафе «Мама міа), Кравченко Богдан Дмитрович (ТОВ «Май Смак» кафе «Велюров»).
В номінації «Кондитер» (командна форма участі) стали переможцями Скрипченко Олена Миколаївна (Чернігівський центр професійно-технічної освіти), Приставка Людмила Вікторівна (ПП «Союз- Лідер»), Сиволожська Наталія Миколаївна (ТОВ «Нивки»).
Серед кондитерів у індивідуальному заліку стала переможцем Летута Ольга Федорівна (ПП «Союз-Лідер»).
Найкращим барменом визнаний Веремій Дмитро Сергійович (ПП «Альянс-приват» кафе «Мама міа).
Нагадаємо, що у Чернігові з 6 по 8 листопада проводився Міжнародний фестиваль «Кулінарна скарбниця». В рамках фестивалю в приміщенні Експоцентру Регіональної торгово-промислової палати проходила виставка-продаж товарів вітчизняних виробників, обладнання для закладів ресторанного бізнесу, кухонної техніки та посуду, а також проводились конкурси кухарів, кондитерів, барменів, офіціантів, майстер-класи та арт-класи.
Захід, організований Чернігівською обласною адміністрацією, регіональною торговельно-промисловою палатою та обласним осередком Асоціації кулінарів України, проводиться щорічно з метою налагодження дружніх стосунків між слов’янськими державами, залучення інвестицій в економіку регіону, обміну досвідом серед фахівців ресторанного бізнесу та популяризації національних кухонь.